Monday, April 27, 2009

tragedi 26 april 2009



Ajal ku masih panjang....cuma itu je yg aku blh cakap,kejadian ni berlaku pd 26 april lebih kurang jam 10.30mlm.26 adlh tarikh keramat dalam idup aku...ade kisah pada number 26...myb sbb bende nk jd,nk wt cmne..kuasa tuhan...citenye bermula dgn bocoran yg ade pada pili gas yg aku SEDANG MASAK..tym 2 aku ngh masak,dan2 palk die bleh sambar api yg kuat kt dpn mata aku,pastu gas 2 plak kuar api...aku ngn kwn aku yg lain(rafik,dhino n head) amek langkah utk dptkn bantuan dr jiran2..mmg kelam kabut tym 2,api brjaya d padam kn 30min kemudian...bomba dan polis dtg mmbantu memadamkn kebakan yg marak dgn cuaknye..hahaha
mmg ni pengalaman yg x dpt aku nk lupe smpi mati..aku nk citer kt cni,benda yg aku pikir dlm pale otak aku tym 2,mak bapak aku,laptop n camera aku...sbb itulah AKU....aku bersyukur dgn ALLAH yg aku msh hidop d bumi yg nyata...AMIN.....

5 comments:

  1. Syukur Allah masih menyayangi sehingga diberikan peluang kedua tuk berada di alam yang sementara ini... ;-)

    ReplyDelete
  2. mak ia....ayat menakut kn ni...
    huhuhuhu...
    thaz bnyk2....

    ReplyDelete
  3. acyd..acyd..
    len kali carefull..
    so, jadi kan pengalaman ni satu iktibar!
    (da cam bagi nasihat kat budak2 lak rasanye! adess..)

    ReplyDelete
  4. la ingatkan berlakon...rupanya betul2....
    terbakar satu hal, nak kemas n bersihkan jelaga tu lagi haru...huhuhuhu acid2... nanti bro belanje makan tomyam yer pulihkan semangat..wakakakaka!

    ReplyDelete